Dermokozmetik İşlemler

Cilt güzelliği, önemlidir. Yıllar, izlerini en çok ciltte bırakır. Yaşlanma, ciltte yapısal ve moleküler bozulma ile beraber fonksiyonel bir bozukluğa neden olur. Bu bozulma; kırışıklık, renk değişiklikleri ve gevşekliği de içeren klinik değişikliklerle sonuçlanır.  Cildin yaşlanmasına sebep olan birçok faktör vardır. Güneş, çevre kirliliği, stres, sigara kullanımı, beslenme düzensizliği ve serbest radikallerin yarattığı zararlar ciltte kollajen ve elastinlerin bozulmasına yol açar. Zamanla cildin kalitesi bozulur ve kırışıklıklar oluşur; gözaltı ve yanak bölgesindeki hacim kaybı ile daha çökmüş bir görüntü gelişir. Genetik olarak belirli bir hızda yaşlanmaya programlanmış olduğumuzdan cilde gösterilecek özen yaşlanmanın ertelenmesine yardımcı olur.



Cilde hacim ve gençlik kazandıran tedaviler ile artık yıllara medya okumak mümkün. Nörotoksin enjeksiyonu ve dolgunlaştırıcı maddeler, yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırmada etkili bir işleve sahiptir. Sundukları çabuk etki ve hızlı iyileşme avantajları sayesinde günümüzün hala en çok rağbet gören yaşlanma karşıtı tedavileri olarak karşımıza çıkar. Fakat bu süreçte uygulanan tedaviler istenmeyen sonuçlar da doğurabilir. Uzman hekimlerce doğru şekilde uygulanması gereken işlemlerdir.

Kent Hastanesi Dermatoloji Kliniği’nde dermokozmetik ve estetik uygulamalar, deneyimli dermatolog ve kozmetolog tarafından gerçekleştirilir.


Lazer Epilasyon Yöntemi


Lazer epilasyon, vücuttaki istenmeyen tüylerin kalıcı olarak yok edilmesi yöntemidir. Farklı cihaz ve tekniklerle uygulanabilir. Günümüzde özellikle çok yoğun çalışan insanların hayat konforunu ve kalitesini arttırmak amacı ile sıklıkla tercih ettiği bir yöntem olmakla birlikte tıbbi nedenlerle de uygulanmaktadır. Cinsiyet farkı gözetmeksizin, hem erkek hem de kadınlara uygulanabilir. 14 yaşını doldurmuş ve son 1 yıldır adet gören genç kızlar için de uygulanabilir bir yöntem olması son yıllarda annelerin kızları için tercih etmesini sağlamıştır.  Lazer epilasyon yöntemi; kalıcı veya uzun dönemli epilasyon  sağlar. Tüm vücut bölgeleri için güvenilirdir. Konforlu bir yaşam ve hijyen ortamı sağlar. Hızlı ve etkili bir yöntemdir. Alerjik bir yan etkisi yoktur, cildi tahriş etmez, kalıcı yara izi bırakmaz. Kanserojen değildir. Batık kılların ve kıl dönmesinin en etkili tedavi yöntemidir.


Lazerle Varis Tedavisi

Lazerle varis tedavisi, belirgin ve hoş olmayan bir görüntü yaratan damarların yok edilmesidir. Lokal anestezi ile tek seansta acısız uygulama olanağı sağlar.

Lazerle Cilt Yenileme
Fraksiyonel lazer uygulaması sivilce izi, kırışıklık, leke, çatlak, geniş gözenek tedavilerinde kullanılan bir yöntemdir. Güneşin etkisini azalttığı mevsimlerde yapılması tercih edilir. İyileşme süresinin kısa ve etkisinin yüksek olması sebebiyle tercih edilen tedavi seçeneğidir.


Ablatif Lazer Tedavisi
Ablatif lazer cihazı kontrollü şekilde deri tabakalarının yakılmasını ve kozmetik olarak daha iyi bir görünüm elde edilmesini sağlar. Leke, çil tedavisi, siğil ve ben alımı, göz ve ağız çevresi kırışıklıkları tedavisinde kullanılmaktadır. Ben alımı işlemi öncesinde mutlaka dermatolojik muayene yapılmalı ve benin lazer işlemi için uygun olup olmadığı değerlendirilmelidir.
 
Akustik Dalga Terapisi(Awt)

Akustik Dalga Terapisi (AWT), selülitin başlıca iki nedeni üzerine etki gösteren tek uygulamadır. Cilt, yağ ve kas dokusuna etki ederek selülitin kalıcı tedavisini sağlarken, bölgesel incelme ve toparlanma etkisi de yapar.


Platelet Rich Plasma (PRP) Yöntemi  

Cilt rejuvenasyonunda, saç dökülmesinde ve leke tedavisinde yeni bir dönem başlatan Platelet Rich Plasma (PRP) yöntemi, hastanın kendi kanının kullanılması ile uygulanır. Hastadan alınan kan, santrifüj cihazından geçirildikten sonra kanın trombositlerden yoğun olan özel kısmı hastanın cildine ya da saçlı derisine enjekte edilir. Trombositten zengin olan plazmanın enjeksiyonu ile çeşitli büyüme faktörlerinin ve sitokinlerin salınımı arttırılır. Böylece cilt gençleşmesi ve lekelerin giderilmesi sağlanır. Saçlı deriye uygulandığında da saç folliküllerinin uyarılması ile saç dökülmesinin durdurulması amaçlanır.


Kimyasal Peeling

Kimyasal peeling sadece kış mevsiminde belli ilaçlarla uygulanabilen cildi kontrollü soyma ve ciltte kontrollü hasar yaratma yöntemidir. Deriye çeşitli asidik ve bazik kimyasal ajanlar uygulanır. Amaç, deri tabakalarında istenilen derinliğe kadar hasar oluşturmak ve rejenerasyon sırasında yara iyileşmesinin avantajlarından faydalanarak çeşitli lezyonların tedavisini sağlamaktır. Yara iyileşirken deri eklerinden göçle başlayan epidermal onarım ve yeni dermal bağ dokusunun oluşması ile deride daha genç bir görünüm oluşur. Sadece cilt bakımı için uygulanabildiği gibi leke tedavisinde ve özellikle akne skarlarının tedavisinde önemi büyüktür. Özellikle mezoterapi veya dermaterapi ile kombine edildiğinde başarı oranı oldukça yüksektir.


Dermaterapi

Kış mevsiminde nemini yitirmiş ve canlılığı azalmış olan cilde uygulanacak hyaluronik asit cildin nemini tekrar kazanmasını sağlayacak, pürüzsüz ve ışıltılı bir görünüm kazanmamıza yol açacaktır. Hyaluronik asit; normalde de deride bulunan kollajen ve elastin doku arasındaki suyun tutulma derecesini arttırarak ciltteki su dengesinin sağlanmasını sağlar. Doğal hyaluronik asit vücutta sürekli yenilenmektedir. Derinin yaşlanması ile beraber hyaluronik asit üretimi giderek yavaşlar; böylece cilt nemini ve hacmini kaybeder, nemsiz, kuru, cansız ve mat bir hal alarak yaşlılık belirtileri gösterir. Zamanla gelişen hacim kayıpları sarkmalara neden olur. Hyaluronik asidin yerine konması ile cilt hem eski nemini ve ışıltısını geri kazanır hem de yerçekiminin etkisi ile oluşan sarkmaların giderilmesini, cildin hacminin yerine gelmesini sağlar. Doğru ellerde doğru şekilde uygulanması ve düzenli takiplerle yaşlılık belirtileri geciktirilebilir.

Ciltteki Su Dengesinin Sağlanması

Kış mevsiminde nemini yitirmiş ve canlılığı azalmış olan cilde uygulanacak hyaluronik asit cildin nemini tekrar kazanmasını sağlayacak, pürüzsüz ve ışıltılı bir görünüm kazanmamıza yol açacaktır. Hyaluronik asit; normalde de deride bulunan kollajen ve elastin doku arasındaki suyun tutulma derecesini arttırarak ciltteki su dengesinin sağlanmasını sağlar. Doğal hyaluronik asit vücutta sürekli yenilenmektedir. Derinin yaşlanması ile beraber hyaluronik asit üretimi giderek yavaşlar; böylece cilt nemini ve hacmini kaybeder, nemsiz, kuru, cansız ve mat bir hal alarak yaşlılık belirtileri gösterir. Hyaluronik asidin yerine konması ile cilt hem eski nemini ve ışıltısını geri kazanır hem de yerçekiminin etkisi ile oluşan sarkmaların giderilmesini, cildin hacminin yerine gelmesini sağlar. Doğru ellerde doğru şekilde uygulanması ve düzenli takiplerle yaşlılık belirtileri geciktirilebilir.


Ciltteki Kırışıklıklar

Kaşlar kaldırıldığında alında oluşan yatay çizgiler, kaşlarınızı çattığınızda her iki kaş arasında oluşan dikey çizgi veya güldüğünüzde göz çevresinde oluşan ve kaz ayağı olarak da bilinen kırışıklıklar “botulinum toksin, botoks” yardımı ile giderilebilir. . Botoks, tıbbi kullanım için arıtılmış ve işlenmiş Clostridium botulinum mikrobunun özünden doğal yollarla elde edilen Botulinum Toksin A’dır. El, ayak, koltuk altı terlemelerinde ve özellikle yüzdeki kırışıklıkların giderilmesinde kullanılır. Kolayca uygulanabilir. Botoks, belirli kasları dondurarak etkili olur. Etkisi, 1-14 gün içinde görülmeye başlanır. 6 ay sonra uygulamanın tekrarlanması gerekebilir. Botoks işlemi, mutlaka deneyimli ve uzman bir doktor tarafından uygulanmalıdır.


Mezoterapi

Sellülit, rejüvenasyon, saç dökülmesi gibi durumlarda kullanılır. Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde kullanılan mezoterapi, teknik olarak dolaşım düzenleyici, yağ eritici ve yağ taşıyıcı ilaçlarla belirli vitaminlerin bir karışım halinde cilt altına mezoderme çok ince iğnelerle verilmesidir. Sellülitli alanda kan akımının ve lenfatik dolaşımın düzenlenmesiyle, yağ depozitleri çözülür, yağ hücreleri yağlarını yakmaya başlar ve sertleşmiş bağ dokusu düzelir.


Saç Mezoterapisi

Saç mezoterapisi, saç kıllarının büyümesini uyaran çeşitli vitamin ve minerallerin belirli oranlarda karışım halinde hazırlanması ve bu karışımın saçlı deriye enjekte edilmesi yöntemidir.  Çok ince iğneler yardımıyla 1 cm aralıklarla tüm saçlı deriye uygulanır. Bu işlemin, kişinin ihtiyacına göre 2-3 haftada bir, 8-10 seans tekrarlanması gerekebilir. Genellikle 3. seans sonrasında saç dökülmesinin durdurulması ve sonrasında folliküllerden yeni kıl çıkışının uyarılması amaçlanır.


Saçlarda PRP Yöntemi

PRP yönteminde hastanın kendi plazması ayrıştırılarak, hastanın saçlı derisine enjekte edilir. Plateletler ya da diğer adıyla “trombositler” vücudumuzdaki hasarlı dokuların onarımını sağlayan büyüme faktörlerini yapısında bulunduran kan bileşenleridir. Uygulama tarzı ve uygulama sonuçları, saç mezoterapisi ile benzer olmakla birlikte mezoterapinin uygulanamadığı hastalara tercih edilir. Özellikle doğum sonrası emzirme dönemi saç dökülmesinin yoğun olduğu bir dönemdir. Bu dönemde emziren annelere PRP yöntemi rahatlıkla uygulanabilir. Saç ekimi öncesinde de özellikle erkeklere saç mezoterapisi ya da PRP uygulamasının saç ekiminde başarı oranını arttırdığı bilinmektedir..